Met een lage taxus geniet u het hele jaar door van een groene omheining van uw tuin of borders. Een taxus laat nooit zijn naalden vallen, zelfs niet bij extreme kou. De glanzend groene naalden van een taxushaag laag zijn anderhalve centimeter lang en kennen een dichte begroeiing. Het heeft weinig verzorging nodig en op iedere standplaats aan te planten. Ook wanneer u een tuin hebt die op het noorden is gelegen zorgt de groene taxus het hele jaar door voor kleur. U kunt de lage Taxusplanten het gehele jaar door aanplanten, behalve tijdens een vorstperiode. De taxus kan tot grote hoogtes uitgroeien maar met een jaarlijkse snoeibeurt aan het einde van de zomer houdt u het goed in vorm en blijft de taxushaag laag.

Taxus als lage haag

Een taxushaag laag is een ideale buxusvervanger. Waar deze te kampen heeft met aantasting door de buxusmot en diverse ziektes is een taxus resistent tegen deze ongemakken. Dus verwijder uw dorre en bruine buxus uit de tuin en vervang het door een lage taxushaag. Het aanplanten hiervan is zeer eenvoudig. Span een hulpdraadje en graaf een geul. Alleen de kluit van de taxus moet hierin passen. Strooi wat bodemverbeteraar in de geul en vermeng dit ook met de uitgegraven grond. Zo weet u zeker dat de taxus laag een goede start krijgt. Druk na het aanplanten de uitgegraven grond goed aan en geef direct water. De taxushaag laag houdt niet van natte voeten. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en besproei de taxushaag regelmatig met de tuinslang tijdens droge periodes.

Aankopen taxushaag laag

Bij de Taxus kwekerij vindt u kwalitatief goede en zeer betaalbare lage taxushaag planten. Ze komen uit de eigen kwekerij waardoor ze gegarandeerd sterk en mooi zijn. Mocht u toch niet geheel tevreden zijn over de taxushaag laag dan krijgt u 3 maanden groeigarantie. Na uw bestelling worden ze zorgvuldig verpakt en zo snel mogelijk naar u verzonden. De kluit is omwikkeld met een jute zak. Deze kunt u tijdens het aanplanten rustig laten zitten want het materiaal vergaat op den duur vanzelf. Bekijk snel online het ruime aanbod voor een lage taxushaag bij de enige echte taxuskweker.

Je kan misschien ook genieten van: