Een prachtige tuin wil iedereen wel maar de kosten van een tuin architect en groenwerker kunnen al snel oplopen waardoor het niet voor iedereen gemakkelijk te realiseren is. Gelukkig kan je zelf ook al een hoop doen om je tuin mooier te maken. Allereerst moet je gaan kijken naar de ruimte de je hebt, het is raadzaam om dit exact te meten zodat je niet achteraf voor verassingen komt te staan. Wanneer je dit gedaan hebt kan je gaan kijken naar foto’s van tuinen, houd hierbij wel rekening met je budget want je kan een super de luxe tuin vinden die je graag zou willen maar wanneer je budget dat niet toe staat heb je hier niets aan. Als je dan meerdere foto’s hebt ter inspiratie kan je een moodboard maken en gaan kijken naar de kosten, materialen en dergelijke. Dit kan wel een beetje tijd in beslag nemen maar zal het zeker waard zijn.

Nu je ongeveer de prijzen weet kan je via een programmatje op de computer een indeling gaan maken met de maten die je zelf hebt opgeschreven. Wees kritisch want je wil immers maar een keer je tuin verbouwen, ook is het hierbij echt een must om je producten ook echt goed in te meten. De maten van de producten vind je vaak bij de beschrijving. Wanneer jij de maten niet bij houdt zal je niet uit komen in de tuin waardoor de tekening niet meer kloppend is en je wellicht teveel of te weinig producten hebt ingekocht.

Dan kan je gaan beginnen. Zorg dat je de benodigdheden hebt zoals scheppen en dergelijke zaken zodat je lekker bezig kan gaan!

Je kan misschien ook genieten van: