Een kraan is het meest gebruikte apparaat in je keuken. Je kunt deze kraan gebruiken om je handen te wassen, de waterkoker te vullen, de groenten af te spoelen en nog veel meer. Door veelvuldig gebruik kan je keukenkraan snel beschadigd raken. Wanneer je merkt dat je kraan niet goed werkt, kun je een aantal onderdelen vervangen. Stel vast wat het probleem is. Vervang vervolgens het kapotte onderdeel met Damixa onderdelen. Dit zal goedkoper zijn dan het vervangen van alle alle onderdelen van de kraan. Hier zijn verschillende soorten kraanonderdelen.

Kraanhendel

De kraanhendel is het onderdeel dat wordt gebruikt om de klep te openen en te sluiten. Dit onderdeel is ook handig om het debiet van het water aan te passen. Het wordt meestal met een stelschroef aan de draaibare klep in het kraanlichaam bevestigd. Als je hendel kapot is, kun je deze vervangen door een nieuwe zonder alle onderdelen van je kraan te vervangen. Mogelijk moet je de schroef uit je oude handgreep boren en deze gebruiken op je nieuwe. Er zijn twee hoofdtypen handgrepen: enkele hendel en dubbele handel. Kies een handvat op basis van je persoonlijke voorkeur.

Kraanuitlopen

De uitloop is het deel van je kraan dat onder de gootsteen vandaan komt en rechtstreeks aansluit op de watertoevoerleidingen in je huis. Het is meestal gemaakt van messing of plastic en heeft een beluchter aan de basis. Kraanuitlopen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Sommige hebben een gebogen vorm terwijl andere een rechte vorm hebben. Meestal worden ze apart van de handgrepen verkocht.

Kraan beluchters

Een beluchter is een klein apparaat dat aan het uiteinde van een kraan is bevestigd. Dit onderdeel regelt  de waterstroom. Beluchters zijn er in verschillende vormen en maten voor verschillende soorten sanitaire systemen. Je kunt kiezen voor traditioneel koperen leidingwerk of een kunststof leidingsysteem.

Je kan misschien ook genieten van: