Mensen met veel boeken hebben vaak het probleem dat ze er geen mooi plekje voor hebben. Dit terwijl ze de boeken eigenlijk wel ergens willen hebben staan waar ze er gemakkelijk bij kunnen. Sommige mensen gebruiken hiervoor een grote boekenkast welke ruimte biedt voor enorm veel boeken. Deze kast wordt dan in de woonkamer geplaatst zodat men er gemakkelijk bij kan.

Een grote boekenkast neemt echter veel ruimte in. Veel mensen hebben deze ruimte niet, waardoor het lastig wordt om zo’n grote kast te plaatsen. Tevens is de aanschaf van een boekenkast vaak behoorlijk hoog, waardoor deze optie voor nog meer mensen afvalt. Een andere reden om zo’n grote kast niet te nemen is dat het een behoorlijk zwaar meubelstuk is. Iets wat natuurlijk niet fijn is als je alleen bent of als je hem naar boven moet krijgen. Gelukkig zijn er andere oplossingen om boeken op een handigere manier op te bergen.

Een boekenplank met bijzondere boekensteunen

Een optie die veel meer mensen gebruiken om boeken netjes op te bergen, is het gebruik van een boekenplank. Deze plank kun je gemakkelijk plaatsen tegen een muur, waardoor deze niet veel ruimte in beslag neemt. Er kan zelfs iets onder staan, zoals een stoel of een bank. Hierdoor zorgt een boekenplank eigenlijk juist voor meer ruimte.

Echter blijven boeken niet zomaar staan op een boekenplank. Iets wat je natuurlijk wel graag wilt, netjes de boeken naast elkaar op een rijtje. Zodat je gemakkelijk een boek uit de rij eruit kan zoeken en halen. Om dit voor elkaar te krijgen kun je boekenstenen kopen. Er zijn honderden al dan niet duizenden verschillende boekensteunen. Echter zijn er ook verschillende bijzondere boekensteunen op de markt.

Met bijzondere boekensteunen haal je echt een speciale woonaccessoires in huis, welke echte blikvangers kunnen zijn. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de trein rails boekensteunen van Staalsmid. Deze boeken steunen zijn vervaardigd uit treinspoor waar in het verleden nog Nederlandse treinen overheen zijn gereden.

Je kan misschien ook genieten van: