Wanneer je een beginnende klusser bent, dan heb je natuurlijk niet zo veel gereedschap nodig als een professionele klusser. Wil je gewoon even zelf wat kleine klusjes opknappen in je huis dan is het onnodig om een klusjesman in te huren. Naast dat het enorm veel geld scheelt, is het ook nog eens leuk om af en toe zelf te klussen. Maar welk gereedschap heb je minimaal nodig in je gereedschapskist?

Hamer

Om te beginnen de hamer. Met een hamer kan je spijkers in hout timmeren, oude spijkers verwijderen en onderdelen aan elkaar maken. Hiernaast is een hamer ook nog eens geschikt voor kleine sloopklussen.

Schroevendraaiers

Je hebt verschillende schoevendraaiers nodig in je gereedschapskost. Zo zijn sleufschoevendraaiers geschikt voor alle schroeven waar een sleuf of gleuf in zit. Hiernaast heb je ook kruiskopschroevendraaiers voor alle schoeven met een kruiskop.

Boormachine

Je kan natuurlijk zelf alles met een handvoor boren, maar een elektrische boormachine vinden veel mensen toch wat fijner. Het is dan ook een snelle manier om schroeven ergens in en uit te draaien of om gaten te boren.

Tang

Ook heb je enorm veel verschillende soorten tangen. Per klus zal het enorm verschillen wat voor tang jij precies nodig hebt. Zo heb je nijptangen, kniptangen, waterpomptangen en nog veel meer.

Waterpas

Ook een waterpas kan erg handig zijn om te controleren of iets perfect recht staat. Het werkt voor zowel horizontaal als verticaal gebruik.

Over het algemeen is dit wel het belangrijkste gereedschap wat jij nodig hebt. Echter kan het natuurlijk enorm verschillen per klus. Neem een kijkje op toolmax.nl voor de spullen die jij nog nodig hebt.

Je kan misschien ook genieten van: